Tort cu mascarpone si zmeura

de Xandrinne in Torturi, 9 Feb 2014 | 3858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat din 3 oua (si 90 g zahar, 75 g faina, 15 g cacao: ouale mixate cu zaharul si un praf de sare, timp de 20 de minute; inglobata mai apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, cu miscari usoare, de jos in sus; copt la 180 de grade cca 25 minute, sau pana trece testul scobitorii),
  • 250 g mascarpone,
  • 150 g smantana,
  • 250 g frisca,
  • 300 g zmeura,
  • 200 g zahar,
  • 15 g gelatina.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si zmeura:

Am oprit putina zmeura pentru decor, iar restul fructelor le-am facut piure, cu ajutorul unui blender. Am pus gelatina la hidratat, in apa rece, cca 10 minute. Am pus vasul cu gelatina la bain marie, pana s-a lichefiat gelatina. Am lasat la racorit.
Am amestecat mascarponele cu zaharul si smantana si am impartit compozitia in doua. In jumatate am adaugat piureul de zmeura.  Am adaugat gelatina (ajunsa intre timp la o temperatura suportabila la deget), cam 1/3 in compozitia alba si restul in cea roz; am amestecat bine. Am impartit frisca in doua si am adaugat-o in cele doua compozitii.

Pe un platou am pus blatul si in jurul lui inelul formei detasabile pentru copt. Daca doriti, insiropati blatul, eu am folosit zeama de compot. Am pus apoi cu lingura cele doua compozitii, alternativ 1 lingura compozitie alba, o lingura compozitie roz. Am nivelat si am dat tortul la rece, cca 3 ore.

Am inlaturat apoi inelul formei de copt si am decorat cu zmeura si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

09.02.2014, 20:39

Vaaai, ce frumos este!

Rocsi 1

09.02.2014, 20:58

Ce frumos, dar cat de bun

Xandrinne 1

09.02.2014, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler